Cotton Expert

Türkiye İçin Pamuk Zamanı !

  • Bayrak
    Bayrak
               
  •  

    Türkiye Pamuk Üretim-Tüketim
    2020/21 Mil/Ton Mil/Balya
    Üretim 0.610 2.800
    Tüketim    1.524 7.000
    İthalat 0.958 4.400
    İhracat 0.098 0.45
    Bitiş Stok 0.548 2.516
    Ekim Alanı 350 HA

          USDA Aralık  2020/21 Tahmin

  •                                        
    2020-21 sezonu kütlü pamuk destekleme primi 1.10 Kg/Krş

  • Uyarı !
    Sitede yayınlanan Emtia Fiyat ve Grafik verileri, bilgilendirme amaçlı olup kesinliği bulunmamaktadır !


  • E-Posta gönder
  • En Son Twitt.

Pamuk tarlada renkli çıkacak…

Posted by Alıntıdır 17 Mayıs 2013

renkli pamukBir ton beyaz pamuğu ağartmak için 200 ton su ve çok miktarda kimyasal madde kullanılıyor. Aydın’da çevreye ve insan sağlığına zarar veren bu üretimi sonlandırmak için renkli pamuk ekimi yaygınlaştırılmaya çalışılıyor. Verimi düşük olduğu için renkli pamuğa rağbet az. Ancak çevre dostu bir üretim için renkli pamuk ekiminin yaygınlaştırılması gerekiyor.

Aydın’da Nazili Pamuk Araştırma İstasyonu, renkli pamuk ekiminin yaygınlaştırılması için çalışmalarını sürdürüyor. Yetkililer, Menemen ve Büyük Menderes havzasında renkli pamuk denemesi projesinin hazırlanıp hayata geçirildiğini ve asıl amacın renkli pamuğu yaygınlaştırmak olduğunu söylüyor.

Bir ton pamuğun ağartılması için kullanılan 200 ton atık su ve ağır metal kullanımı da renkli pamuklarla engellenmiş olacak. Renkli ve beyaz pamuğun ayrı alanlarda ekilmesi gerekiyor.Aynı bölgede ekilirse beyaz pamuklar da renkli hale geliyor.

trthaber.com/haber/ekonomi/pamuk-tarlada-renkli-cikacak-86310.html

Bir Yanıt to “Pamuk tarlada renkli çıkacak…”

  1. Yüksel Sarıçam said

    Kahve , Deve tüyü renklerinin yanı sıra yeşil renkli elyaf üretimi de vardı ama yeşil tam sonuç vermedi, bir kaç ekimden sonra beyaz oldu. Çok uzun yıllardır yapılan bir çalışma umarım sonuç verir. Bir dönem içinde bulunmuştum bu çalışmanın. Gerçekten insan vücuduna en az zarar verecek elyaf üretimi sağlanmış oluyor. Özellikle iç giyim, çocuk giyim ve yatak örtüsü tarzındaki üretimlerde çok sağlıklı. Japonlar çok ilgi duymuştu, lif havlu üretimlerinde denemişlerdi. Dilerim Türkiye bu konuda öncülüğü kimseye kaptırmaz.

Yorum